DEVI fűtőkábelek (EU)

DEVI fűtőkábelek beltérre, Devi elektromos padlófűtés

Miért is jók a DEVI fűtőkábelek beltérre?

  1. A DEVI fűtőkábeles padlófűtés egyenletesen oszlatja el a meleget a helyiségben a belmagasságon belül.
  2. Kellemes a melegérzet, általában 2 C fokkal lejjebb vehető a termosztát, hogy ugyanazt a hőérzetet elérjük, mint egy konvekciós fűtésnél – a fogyasztás kevesebb, a működés gazdaságos
  3. Könnyen beépíthető, nem foglal helyet a lakásban
  4. A helyiségenként alkalmazott padlószenzoros vezérléssel jóval pontosabban állíthatjuk be a kívánt hőmérsékletet, mint egy központi fűtéses rendszernél
  5. A padlószenzorral a padló hőmérséklete is pontosan, saját igényeinknek megfelelően állítható. (Hasonlóan kell elképzelni, mint egy vizes kazánnál az előremenő vízhőfokot.)

DEVI FŰTŐKÁBELEK SZERELÉSE, RÖGZÍTÉSE

A fűtőkábelek rögzítésére a legtöbb esetben DEVIfast™ szalag használata ajánlott. A horganyzott fémszalaggal egyenletes kábel-távolság tartható 2,5 cm-es osztással. A szalagokat egymástól 50-100 cm-re kell lerögzíteni a padlószerkezethez. Az aljzatbeton teherelosztó vasalásához kötve műanyag kábelkötöző is használható. Pl. 10×10 cm osztású acélhálóhoz rögzítve kb. 100W/m2 fűtésteljesítményt kapunk a 10W/M-es DEVI fűtőkábelt használva.

A legegyszerűbb és legkönnyebb megoldás a DEVI  fűtőszőnyeg alkalmazása, amivel rendkívül gyorsan elvégezhető a beépítés, igaz, hogy drágább is a beszerzése. Az 50cm széles hálón már a megfelelő kábeltávolsággal van rögzítve a fűtőkábel és a csíkot kígyóvonalban lerakva, akár 1 óra alatt elkészül egy nagyobb szoba fűtése.

VEZÉRLÉSI LEHETŐSÉGEK, DEVIREG TERMOSZTÁTOK

A beépített DEVI fűtőkábelek és fűtőszőnyegek vezérlésére a gyáron belüli DEVIreg™ termosztátok a legalkalmasabbak.

A fűtésrendszerek nagyon pontosan, készüléktől függően háromféle módon szabályozhatók:

  • padlóhőmérséklet alapján,
  • levegő hőmérséklet alapján
  • kombináltan, ahol a levegő hőmérséklete alapján kapcsol a rendszer, de a padlóhőmérséklet is szabályozható.