Hidegburkolathoz

Elektromos padlófűtés hidegburkolat (kerámia) alatt

Elektromos padlófűtés hidegburkolat alatt akár a régi burkolaton

Hogyan válasszunk a különböző gyárak termékei közül?

Felépítésben tulajdonképpen az összes itt található elektromos fűtőszőnyeg teljesen hasonló felépítésű. Valamilyen öntapadós hordozóanyagon (üvegszálas rabicháló) találjuk a vékony (3,8mm) kéteres fűtőkábelt, a különböző teljesítménynek megfelelő kábeltávolsággal elhelyezve. (8 cm, 11,3 cm..)

Folytatás a kategóriák alatt...>>>

Különbségek az alu fűtőszőnyegek között

1. Gyártó ország

A nagymúltú DEVI és a HEATCOM dán, az ELEKTRA lengyel, az EVP cseh termék. A többi távol-keleti, koreai.

2. Garancia ideje

Általában mindegyik termék 10 év garanciával rendelkezik, melyhez nem szükséges forgalmazói beépítés! Elég a mérési jegyzőkönyv megléte villanyszerelő által igazolva.

A HEATCOM dán gyár kiemelkedik a többi közül 25 év garanciájával! A DEVI és ELEKTRA 20 év garanciával rendelkezik, a többi gyártó 10 év garanciát biztosít a fűtőszőnyegekre.

3. Elérhető méretválaszték

It a T-MAT termékek a nyerőek, akár 18 m2-es  tekercsméretükkel. Így nagyobb helyiségnél elég egy alu fűtőszőnyeget vásárolni, ami gazdaságossá teszi a használatot. A legtöbb gyártónál 12m2 a maximális méret, de sajnos az ELEKTRA csak 10m2-es maximális méretű készreszerelt elektromos fűtőszőnyeget gyárt.

4. Elérhető teljesítmények

100, 150W/m2 vagy 160W/m2 teljesítményben érhetőek el minden gyár termékei. Így a kiválasztott gyárnál mind főfűtésre, mind temperáló padlófűtésre megvan a lehetőség.

5 Bekerülés

A 10 év garanciás termékek árai között nincs számottevő különbség. A Heatcom jóval drágább a többinél, de cserébe ott van a 25 év garancia és dán gyártás! Árban a felső szinten a DEVI fűtőszőnyegek találhatóak, mely részben a márkanévnek, részben a hosszú garanciának köszönhető.