Legjobb elektromos padlófűtés

Legjobb elektromos padlófűtés

Legjobb elektromos padlófűtés

Legjobb elektromos padlófűtés az elektromos fűtőszőnyegek és fűtőkábelek, valamint a laminált padló alá rendszeresített alumínium fűtőszőnyegek között.

 

2022.04.03 13:55

Ha a padlófűtésrendszerek között próbáljuk megtalálni a legjobbat és nem csak az utólagos kialakításokat nézzük, akkor árban és működésben valószínűleg a fűtőkábeles rendszer a legjobb.

Kétségtelen, hogy a munkadíja, élőmunka igénye ennek a legnagyobb, de a fektetésnél egyszerűen követhetőek a bonyolultabb alaprajzok is. A fűtőszőnyegek teljesítmény kötöttségével szemben tetszőleges négyzetméterenkénti teljesítmény alakítható ki a fűtőkábel fajtájának és a kábeltávolságnak a variálásával.

Ez az igény a mai rendkívül jól hőszigetelt új építésű házaknál is igény, mert egy passzív közeli lakásnál egyáltalán nincs szükség az elektromos fűtőszőnyegeknél használatos legkisebb 100 Watt/m2 teljesítményre sem.

Egy 6 vagy 10W/m teljesítményű fűtőkábellel viszont egyszerűen lemehetünk e teljesítmény alá úgy is, hogy a kábeltávolság nem lesz túl nagy, azaz a fűtés minősége, a padlófűtés egyenletesség is rendben lesz!

Az elektromos fűtőkábellel kialakított padlófűtésnél az aljzatbeton vastagságának változtatásával pedig a rendszer hőtároló képességét befolyásolhatjuk.

Akár vezérelt áramos kialakítás is meggondolható így, hiszen tapasztalat szerint a napi legalább 3 időszakban, összesen 8 órás elérhetőség bőven elég egy jól tervezett fűtéshez!

Pufferes fűtés természetesen az elektromos fűtőszőnyegekkel is kialakítható, de a kis lerakási munkadíjért cserébe jóval drágább anyagköltséget kapunk!


A következőkben a cégünknél taláható széles választékból javaslunk gyártót, mely szerintünk a legjobb ár-érték aránnyal rendelkezik.

1. Hidegburkolat vagy vinyl alá ajánlott elektromos fűtőszőnyegek

A hidegburkolat vagy vinyl alá ajánlott elektromos fűtőszőnyegek közül az európai gyártóknál az EVP, Elektra, DEVI és Heatcom közül a HEATCOM elektromos fűtőszőnyegek beépítése a legjobb lehetőség szerintünk. A Heatcom fűtőszőnyegek dán gyártmányúek, mint a DEVI, de annál jóval kellemesebb áron, 20 év helyett 25 év garanciával.

Anak aki a legnevesebb és legrégebbi gyártótól szeretne elektromos padlófűtést 20 év garanciával, természetesen a DEVI ajánlható!

Akinek nem annyira fontos a lényegesen hosszabb garanciaidő, csak az uniós gyártás, akkor jó választás gyakorlatilag távol-keleti áron az EVP elektromos fűtőszőnyeg is, 10 év garanciával.

Távol-Keleti gyártóktól a T-MAT elektromos fűtőháló a kiemelendő! Akár 18 m2-es méretű szőnyeg is vásárolható, nemcsak a szokásos legnagyobb 12 m2. Így egy nagyobb szoba padlófűtésének fajlagos ára is alacsonyabb lehet: egy 20m2 helyiségbe nem kell 2 db szőnyeg például. Természetesen 10 és 150W/m2 teljesítményben is elérhető és gyakorlatilag sosincs áruhiány.


2. Melegburkolat és laminált padló alá ajánlott alumínium fűtőszőnyegek

A melegburkolat és laminált padló alá ajánlott alumínium fűtőszőnyegek közül a normál, 10 év garanciás alu szőnyegek közül egyértelműen a LIKEWARM a nyerő. Kellemes ára és akár 20m2-es legnagyobb mérete indokolja ezt. Ráadásul választhatunk 80, 100 és 130W/m2 teljesítményből is, így maximálisan igazodhatunk az igényekhez. A 80 Wattos temperáló padlófűtésre vagy nagyon jól hőszigetelt épület főfűtésére is használható. Ha európai gyártót szeretnénk választani, akkor hasonló árban ott van az EVP, de itt szűkebb a méretválaszték és csak 140W/m2 teljesítményű alu fűtőszőnyeg elérhető.

Ha kívánalom a nagyobb garanciaidő, 15 év garanciával egyedül a HEATCOM rendelkezik, itt nemcsak 140W/m2, hanem 80W/m2 teljesítmény is elérhető, a legnagyobb szőnyeg már 15m2-es, persze az ár is jóval magasabb!


3. Aljzatbetonba fektetett fűtőkábelek

Az aljzatbetonba is fektethető fűtőkábeleknél nálunk egyértelmű győztes a HEATCOM.

Dán gyártás, ugyanúgy, mint a DEVI, de annál jóval olcsóbban, ráadásul hosszabb, 25 év garanciával forgalmazzuk. Kétféle teljesítményben is elérhető, 10 és 20W/m, és akár 3670Watt/185fm hosszban!


 

Webáruház készítés