Kültéri fűtés

Kültéri elektromos fűtések

Kültéri fűtés, fagyvédelem. Ebben a kategóriában minden külső elektromos fűtési problémára talál megoldást, ami csak felmerülhet.

Garázs előtti rámpafűtés, ház körüli járda vagy lépcső fagymentesítése, kinti csap fagymentesítése, csatorna, ereszcsatorna  vagy vápacsatorna fagymentesítése és fűtése.

Természetesen a megfelelő termék kiválasztásában, tervezésben ingyenesen segítünk itt:

ajanlat(kukac)futesprofi.hu


Kültéri fűtések alkalmazási területei részletesen a kategóriák alatt

Mit, hol és hogyan használjon?

Rámpafűtés, járdafűtés, lépcsőfűtés, garázsbejáró fűtés

Rámpafűtés, járdafűtés, lépcső jégmentesítés, kültéri burkolatok fűtése a PHF fűtőkábeles rendszereivel.

Mostanában egyre több történetről hallhattunk az időjárási viszontagságok okozta balesetekről és vagyoni károkról: súlyos sérülések, növekvő biztosítási díjak, anyagi károk, magas karbantartási költségek. Cégünk hó- és jégolvasztó rendszereivel véget vethetünk a zord időjárási viszonyok okozta veszteségeknek,l megoldott a gyors és egyszerű jég-és hómentesítés.

A kültéri fűtőkábeles fagymentesítő rendszerek felhasználási területei közé tartoznak a lakossági parkolási zónák, kocsibehajtók, garázsfelhajtók, járdák, kültéri lépcsők, rakodóhidak, rámpák, hidak és vízgyűjtő területek.

A  nedvesség és hőmérséklet érzékelő szenzorokkal felszerelt elektromos termosztát vezérlésű fűtőkábelek és fűtőszőnyegek segítenek költséghatékonyan megóvni a veszélyeztetett  területeket. Cégünk rendszereivel energiát és időt spórolva tesszük lehetővé a biztonságos használatot.

A PHF hó- és jégolvasztó rendszerei fűtőkábelekből vagy fűtőszőnyegekből, illetve kültéri vezérlések rendszeréből,  termosztátokból és érzékelőkből állnak.

Csatornafűtés, vápafűtés

Csatornafűtés ereszcsatornában, vápacsatornában, lefolyóban, tetőszerkezetekben

A régebbi épületek sokszor áldozatául esnek a jég okozta károknak, ami könnyen tönkreteheti a homlokzatokat, tetőket,  ereszcsatornákat és a lefolyócsöveket. A  szigetelés gyakran nem megfelelő, így a víz könnyen beszivároghat az épületbe, amint beáll a téli fagy, jönnek a károk. A lapostetős ipari épületek is nagymértékben ki vannak téve a hó illetve a fagy okozta károknak.

A fűtőkábeles jég és hóolvasztó rendszerek megvédik tetőszerkezetét, ereszcsatornáját és lefolyócsöveit a  téli időjárás velejáróival szemben. (jégcsapok, fagyásciklusok okozta repedések, hóterhelés, stb.)

Kábeltípustól függően átlagos ereszcsatornába 1-2 szál kábelt kell lefektetni. Lehetséges két kábellel egy pontból indulni, vagy 1 kábelt oda-vissza fektetni. A lefolyót ajánlott teljes hosszúságban megfűteni.

Ereszcsatornákba készre-szerelt, hidegvéggel ellátott fűtőkábeleket ajánljuk.

A csatornákban általában 30-40 W/m teljesítmény biztosítás szükséges.

VÁPACSATORNA FŰTÉSE FŰTŐKÁBELEKKEL

Kábeltípustól és a teljesítményigénytől függően 7,5-15 centiméterenként kell a fűtőszálakat a vápa hosszában lefektetni. Műanyag kábeltartó sínnel, fém (réz, vagy horganyzott acél) rögzítőszalaggal, ráccsal, vagy egyéb egyedi megoldással lehet a kábeleket rögzíteni.

Csőkísérő fűtés, csövek fagyvédelme kültéren

Csőfűtés, csőkísérő fűtés állandó teljesítménnyel

Egy csőkísérő fűtés vagy röviden csőfűtés teljesítmény igénye függ a cső méretétől, a hőszigetelés vastagságától és a környezeti hőmérséklettől. A szükséges teljesítmény meghatározásához kérje segítségünket!

Csövek fűtésére a DEVIflex 10T fűtőkábel ajánlott. Nagyobb méretű fém csövekhez használható még a DEVIflex 18T típus. A beépített fűtőkábelek vezérlésére a DEVIreg™ termosztátok a legalkalmasabbak. A termosztátok tartozéka a hőmérséklet érzékelő, amit a csőre kell rögzíteni. A készülék a cső hőmérséklete alapján kapcsolja a fűtést.
Egyszerűbb feladatok megoldására, családi házak kültéri csővezetékeinek védelmére rendkívül egyszerű megoldást ad a termosztáttal szerelt, különböző hosszban kapható csőfűtés szett.

ÖNSZABÁLYOZÓ CSŐFŰTÉS

Csőfűtésre önszabályozó fűtőkábel is használható. A kábel speciális tulajdonsága, hogy a külső hőmérséklet függvényében változtatja a teljesítményét, vagyis minél hidegebb a környezet hőmérséklete a kábel annál nagyobb teljesítménnyel fűt. Ha emelkedik a hőmérséklet, a kábel teljesítménye lecsökken. 
Az önszabályozó kábel sosem kapcsolja ki magát, csak a teljesítménye csökken le nagyon.
Ezért főleg hosszabb kábelrendszerek beépítésénél a vezérléséhez hőmérséklet alapján kapcsoló termosztát ajánlott.
Az önszabályozó fűtőkábel tetszőleges hosszúságúra szabható, a betáp kábel csatlakoztatása  zsugor csöves összekötő készlettel (csatlakozó + végzáró) történik, csak egy hőlégfúvóra van szükség a vízmentes szigeteléshez. Az önszabályozó fűtőkábelek méterre kaphatók, csak a bekötéshez szükséges szettet kell rendelni hozzá.