ALJZATBETONBAN

Elektromos fűtőkábel aljzatbetonban

Az elektromos fűtőkábel a klasszikus darab az elektromos padlófűtések területén. Sok évtizede alkalmazzák már nagy megelégedéssel az építőiparban.

Régebben talán elsősorban ipari felhasználású volt, de manapság - akár a lerakást egyszerűsítő hálóval - már nemcsak a lakások kiegészítő fűtéseként jelenik meg (fürdőszoba), hanem az egész lakás főfűtéseként is működhet.

A fűtőkábel előnye, hogy olyan helyen, ahol a kötött szélességű fűtőszőnyeg lerakása problémás - nem szabályos alaprajzi elrendezésnél -, lehetőséget ad elektromos padlófűtésre akár vizes helyiségekben is.

Új építésnél, ahol a padló rétegrendjének kialakítása még nem kötött, jóval kisebb beruházási költséggel használhatjuk a fűtőkábeleket, mint a már kész elektromos fűtőszőnyegeket! Cserébe persze a kivitelezési díj nő, de az eredmény egy pufferes, hőtartó-hőtároló padlófűtés, mely egyenletesen adja a meleget a legjobb komfortérzethez!

Esztrichben, aljzatbetonban általában gyorsan végezhetünk a letekeréssel, mert az itt szükséges teherelosztó acélháló segítséget ad a lerakáshoz, figyelve persze a megfelelő kábeltávolságra a számolt teljesítményhez.

Kerámia burkolat alatt, ahol lényeges a kis beépítési magasság, hogy kevés csemperagasztó kerüljön a rendszerbe, nyilván nem alkalmas a pl. "padlófűtés háló" használata. Itt ajánljuk a kábelrögzítő szalag használatát, mely egy vékony perforált szalag, amiből fülek hajthatóak ki és ezekkel rögzíthető a fűtőkábel.

Általában 18 és 20 W/fm teljesítménnyel kaphatóak különböző hosszban, de a mai A+ szintű házaknál már szükséges az alacsonyabb teljesítmény (10 W/fm) is, mert az alacsony teljesítmény szükséglet miatt csak kisteljesítményű kábellel oldható meg az egyenletes hőleadás, mert ezt alkalmazva a kábeltávolság nem lesz túl nagy és nem is lesz nagyon túlméretezve a fűtés!

 

Webáruház készítés