Padlószenzoros termosztát

Padlószenzoros termosztát (padlóérzékelős termosztát)

Padlószenzoros termosztát vagy másnéven padlóérzékelős termosztát az elektromos padlófűtés nélkülözhetetlen része!

Hogyan működik?

Egy lakás (ház) elektromos padlófűtés rendszerének vezérlése alapvetően különbözik egy vizes padlófűtés rendszertől. A vizes rendszernél általában egy központi helyen elhelyezett (nappali) termosztát jeléhez kell igazítanunk az adott szinten lévő többi helyiség fűtését. Ezt a különböző padlófűtés körök szelepeivel tehetjük meg, nem kevés munka árán.

Az elektromos rendszernél nincs ilyen felülvezérlésre lehetőség. A teljesítményvezérlés feladatát is az adott helyiségben eléhelyezett termosztát látja el a ki- és bekapcsolás megfelelő vezérlésével. Így a kívánt szobahőmérséklet elérése lényegesen egyszerűbb a vizes rendszerénél, elég csak beállítani a termosztáton a "levegőszenzort" és annyi lesz a hőmérséklet.

Padlóhőmérséklet

A vizes rendszernél a kazánnál beállított előremenő víz hőfoka határozza meg valamennyire a padló hőmérsékletét. Elektromos padlófűtésnél ezt a szerepet a padlószenzor látja el. Addig fűt a fűtőszőnyeg vagy fűtőkábel, amíg a padló hőmérséklete el nem éri az optimális hőfokot. Nincs túlfűtés, nem sérül a padlószerkezet, a laminált parketta, nem lesz kellemetlen meleg a kerámia a lábunknak.

(Tulajdonképpen ez a vezérlés akadályozza meg a sokak által problémásnak ítélt "por lebegtetést" is, hiszen egy jó padlófűtés rendszernél alig különbözik a padló és a levegő hőmérséklete, így nincs olyan hőmérsékletkülönbség, ami felemelné a port!)

Nézet:
Sorrend:

Termosztát beépítése

A padlóérzékelős termosztátok beépítési útmutatója oldalunkon letölthető. A lényeg, hogy a villanyszerelésnél mindig külön csövezést javaslunk a padlószenzor kábelének a betáp mellett, mert esetleges meghibásodás esetén így sokkal könnyabb cserélni. Ha a padló hőmérsékletének vezérlése elromlik, akkor a rendszer gyakorlatilag használhatatlan lesz, kellemetlen lehet a hőmérséklet a lábnak, vagy például a laminált padló sem óvható megfelelően (27-28 Cfok lehet csak).

Javasolható a padlószenzor duplázása is! Azaz a tartozék padlóérzékelő mellé még egy NTC szenzor is bekerülhet a csőbe és esetleges hiba esetén néhány perc alatt átköthető a hibátlan szenzor, nem kell "küzdeni" a hibás vezeték problémás cseréjével.

Ne egy 2.000.- forintos alkatrész hibája miatt legyen gond!

Fontos

Minden általunk forgalmazott termosztát tartozéka az általában 3m hosszú vezetékkel ellátott padlóérzékelő, másnéven NTC szenzor. A padlószenzoros termosztátok általában 16 Amperrel terhelhetőek. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy maximum 3600 Watt teljesítményű elektromos padlófűtés rendszer köthető rájuk. Ez általában nem is probléma, hiszen helyiségenként csak ritkán lépjük ezt túl.

Ha mégis, akkor teljesítménykapcsolós relével oldható meg a probléma, vagy sok esetben olcsóbb megoldás az adott helyiségen belül több termosztát és fűtési mező alkalmazása.

Hogyan válasszon a különböző elektromos padlófűtés fajtái közül?

Ide kattintva kap segítséget: PADLÓFŰTÉSEK FAJTÁI


Cégünk választékában az egészen egyszerű, "tekerős" vagy másnéven manuális termosztátok már nem találhatóak meg. Elektromos padlófűtés gazdaságos használata csak programozható (napi,heti programra képes) padlóérzékelős termosztáttal oldható meg, ráadásul alig drágábban már távoli elérésre képes, WIFI egységgel kiegészített termosztátok is rendelhetőek, kaphatóak raktárról!

Bruttó áraink 14.500.-Forinttól a tudás és kialakítás függvényében!


Letölthető használati utasítások (katt a névre!)

M6 termosztát  M9 termosztát

M61 wifi termosztát  A6 wifi termosztát

NA-21 WIFI termosztát