EVP fűtőszőnyegek - 10 év garancia (EU)

EVP elektromos fűtőszőnyegek

Az elektromos fűtőszőnyegek elsősorban az utólag kialakított padlófűtések gyors megoldási lehetőségei. A régi burkolatra közvetlenül fektetve flexibilis csemperagasztóba már mehet is az új burkolat. (a hőszigetelésről ne feledkezzünk meg!)

Ha nincs elegendő hely teljesen új rétegrend kialakítására, jó szolgálatot tesz az XPS építőlemez különböző elérhető vastagságban.

Egy szoba padlófűtése egy óra alatt elkészülhet, komoly szaktudás nélkül! Persze a bekötést és ellenőrzést (mérési jegyzőkönyv) villanyszerelő végezze, illetve a garanciához is szükséges mérési jegyzőkönyv elkészítése is fontos.

Az EVP elektromos fűtőszőnyeg a már általában megszokott 50 cm széles üvegszálas térhálón van rögzítve.

Kétféle teljesítményben rendelhetőek, 100W/m2 és 160W/m2 teljesítményben.

A méretek 0,6 m2- 18,0 m2-ig válaszhatóak szobaméretnek megfelelően. (extra nagy méret csak a 100W/m2-ből érhető el)

IP67 érintésvédelem!

10 év garancia!

EVP elektromos fűtőszőnyegek gyártási helye az EU, dacára annak, hogy ára távol-keleti!

A kisebb teljesítményű EVP fűtőszőnyeg melegburkolattal, laminált padlóval befejezett rendszerekhez is alkalmas (előírás szerint pl. laminált padlónál sem lehet nagyobb a fűtés teljesítmény, mint 100W/m2), míg a nagyobb teljesítményű csak hidegburkolatokhoz ajánlott.

Az LDTS elektromos fűtőszőnyegeket védő fonattal ellátott kábellel készítik. A kábel védő fonata biztosítja a fémrács vagy fémhüvely szabványainak követelményeit, és fokozott védelmet nyújt azokon a területeken, ahol erre szükség van, pl. fürdőszobák, vizes helyiségek. A védőfonat a PE vezetékhez vagy a védőföldhöz van csatlakoztatva (árnyékolás + földelés), így az elektroszmog is gyakorlatilag nulla.

Az elektromos fűtőszőnyeg kétoldalas ragasztószalaggal rögzíthető a padlón (a hálón alul van), ezért is fontos fektetésnél a pormentes, lehetőleg műgyanta bázisú alapozóval lekent felület. A végleges rögzítéshez le kell húzni a védőpapírt az alsó ragasztószalagról!