DEVI kültéri fűtőkábelek - 20 év garancia

DEVI kültéri fűtőkábelek - 20 év garancia

Devi kültéri fűtőkábelek használata rámpafűtés, járdafűtés, lépcsőfűtés, teraszfűtés esetében.

Milyen esetekben érdemes gondolkozni a rámpafűtés, járdafűtés, lépcsőfűtés elektromos megoldásán, a Devi  kültéri fűtőkábelek használatán?

Lejtős, de akár vízszintes garázsbehajtóknál legalább a keréknyomok 60 cm széles sávjában: A térkő télen rendkívül veszélyes lehet, elég egy hidegebb éjszaka és máris korcsolyapályává változik az udvarunk. Erre kiváló megoldás a térkő fűtése, amely garantálja, hogy a felület sosem lesz csúszós és veszélyes.

A fűtendő rész igény szerint (ezt leginkább a rendelkezésre álló amperkapacitás határozza meg)  lehet akár a teljes felület, csökkentett szélességű, de lehet akár nyomsávfűtést is alkalmazni. Többfajta vezérlési lehetőség közül választhat.

A  nem védett lépcsők és járdák csúszásmentesítésénél magabiztosan léphet ki a házból, mert a lépcsőfűtés garantálja, hogy nem lesz síkos, csúszós egy lépcsőfok sem, nem kell balesetektől tartania. Az átlagos lépcsőkre  (a belépő felületre) általában 4-5 szál kábelt kell lefektetni.  

A különleges Deviflex™ DTIK fűtőkábellel még aszfalt burkolat alatt is megvalósítható a fűtés.

A fűtésrendszer elektromos energia igénye bizonyos esetekben jelentős is lehet. Ha a rendelkezésre álló elektromos betáplálás nem elegendő, az alábbiakat lehet tenni: 1) Csökkenteni kell a fűtendő felületet: pl. a teljes felület helyett csak nyomsávot fűtik meg (pl. 2×0,5m). 2) A Devireg™ 850 képes két zóna vezérlésére, így a fűtendő felületet 2 részre lehet osztani, az egyidejűség kizárásával. 3) Kevesebb W/m2 teljesítmény is beépíthető, de ebben az esetben a fűtésrendszer hatékonysága leromlik.

Burkolatfajtától függ, de kb. 250-350 W/m2 egy kültéri fűtés teljesítmény igénye. Kritikus helyeken (pl. lépcsők, vízösszefolyók) nem ajánlott a beépítendő W/m2 érték csökkentése. Az elektromos hálózat áramszolgáltatónál megrendelt bővítése is megoldás lehet a problémára.

Használhatóak betonban, térkő alatti sóderágyban, járólap vagy aszfalt burkolat alatt is.